Tänk klimatsmart när du köper kläder åt barnen

Idag lever vi i en tid när du i högre utsträckning måste tänka klimatsmart för att inte skada miljön. Det här gäller även i högsta grad när du ska köpa kläder till dina barn. Tycker du att det är svårt att navigera på marknaden och välja ut rätt plagg? Då följer här några riktigt bra tips.

Satsa på rena material

Du kan naturligtvis gärna se dig om på andrahandsmarknaden för att hitta hållbara plagg till dina barn. I vissa fall finns dock inte de plagg som du behöver att hitta. Då går det bra att istället köpa nytt, men försök att fokusera på plagg som är gjorda av hållbara och rena material och håller hög kvalitet. Klädmärket Lyle and Scott håller hög kvalitet och tillverkar sina kläder i bra material, till exempel lammull och ren bomull. Lyle and Scott är också ett varumärke med anor. Faktum är att man startade sin produktion av kläder redan 1874. Vi har med andra ord att göra med ett varumärke som är långt över 100 år gammalt.

Därför ska du köpa barnkläder av hög kvalitet

Plaggen från Lyle and Scott har visserligen en lite högre prislapp, men de är ändå värda att satsa på. När du köper billiga plagg från kedjorna får du ofta t-shirtar som vrider sig i sömmarna och stickade tröjor som blir noppiga. Dessutom är plaggen sällan ekologiska och snälla mot miljön. Väljer du istället att satsa på lite dyrare plagg som håller hög kvalitet får du kläder som håller sig snygga länge. Det gör också att de är gångbara på andrahandsmarknaden eller går att låta yngre syskon ärva. På så sätt för du ut ett högre värde av dina plagg än om du skulle ha köpt billigare kläder till dina barn. Man får heller inte glömma att kläder i rena material ofta är mycket skönare att bära. Lammull som Lyle and Scott tillverkar mycket av sina plagg i håller värmen även om de blir fuktiga, till exempel efter vild lek i snön. Det är en egenskap som en stickad tröja i akryl inte har.