Städa utan kemikalier

Med små barn vet man aldrig vad man kan förvänta sig. De tar sig runt på ställen som man aldrig trodde var möjliga, kryper och befinner sig i allmänhet närmare golvet än vad en vuxen människa gör. Utöver detta slängs det nappar överallt, kära gosedjur hamnar på diverse platser och leksaker, som de flesta vet, sprids glatt ut över hela hemmet. Majoriteten av alla föräldrar försöker så gott det går att hålla ordning och reda och se till så att alla ytor i hemmet är rena. Ett mycket vanligt missförstånd är att man tror att ju starkare rengöringsmedel man använder, desto renare blir det.

Visst kan det mycket väl vara så att starka rengöringsmedel och kemikalier dödar alla typer av bakterier, men rester av medel och kemikalier ligger kvar på den rengjorda ytan längre än man tror och kan snabbt överföras till både föremål och människor. Få är medvetna om att man faktiskt kan få ett skinande rent hem med miljövänliga produkter och till och med helt naturliga livsmedel som de allra flesta har i sitt hem till vardags. I denna text får du lära dig hur du kan hålla rent, utan några kemikalier alls och hur du dessutom kan spara in pengar. Med pengarna som blir över kan du istället få mer pengar över till semesterkassan.

1. Bikarbonat

Ett av de absolut vanligaste och mest populära livsmedel att använda sig av vid städning, är bikarbonat. Bikarbonat används i vanliga fall för jäsning av t.ex. bröd, men pulvret kan användas till mycket mer än så. Bikarbonat kan med fördel användas i både badrum och i kök. Produkten har en mycket försiktigt slipande effekt och lämnar inga repor efter sig. Strö på bikarbonat på en ren och fuktig trasa och rengör därefter önskad yta.

Bikarbonat kan även användas för att få vita kläder riktigt fräscha igen. Har du t.ex. shoppat något riktigt snyggt hos https://www.shopello.se/ kan du lägga ner en tesked bikarbonat i samma fack som det vanliga tvättmedlet. Vips är kläderna som nya igen!

2. Ättika

Ättika är en naturlig produkt som kan hjälpa till när man vill bli av med kalk. Ättikan kan användas i allt från kaffebryggare till duschmunstycke, eller varför inte för att få bort tråkiga fläckar från duschväggarna. För att rengöra vatten- eller kaffekokare blandar du 1 deciliter ättika med vatten och låter detta kokas upp i maskinen. Upprepa om nödvändigt.

3. Citron

Citroner är billiga i inköp, naturliga och har en mycket fräsch och trevlig doft. Som om detta inte vore nog är citroner utmärkta att använda i samband med städning. Citronsaft utblandat med lite vatten kan bli ditt absolut bästa allrengöringsmedel och blandningen fungerar bra i alla rum. Kom ihåg att citronsaft kan ha en milt blekande effekt, så använd den inte på känsliga ytor eller möbler som ej bör få en ljusare ton.