Tips på ekologiska barnkläder & leksaker

Att bara köpa det allra bästa till sitt eget barn är en önskan som de flesta föräldrar har. Hur det än är så vill man att ens egna barn ska ha det så bra som möjligt och väljer därför ut det som ska köpas med omsorg. I Sverige är vi särskilt duktiga på att vara pålästa kring produktsäkerhet samt lära oss vilka produkter och ämnen som är bra eller dåliga för oss. Det ska självklart vara giftfritt, eftersom de små barnen gärna stoppar saker i munnen. Något som också blivit en fluga, särskilt i vårt land, är ekologiska produkter. Det här är inte enbart något som gäller mat och dryck utan i allra högsta grad även barnkläder, leksaker m.m. Faktum är att det numer finns mängder av ekologiska barnprodukter och av den anledning ska vi här ge tips på vad du kan köpa till ditt barn, barnbarn eller förstås något annat barn i din bekantskapskrets.

Snygga och hållbara barnkläder

Det känns alltid bra att bära ekologiska plagg, särskilt de kläder som bärs närmast kroppen. Detta eftersom det går att lita på att materialen är justa och inte innehåller några farliga ämnen som kan absorberas. Den som söker barnkläder med klass hittar för övrigt detta hos johnells.se, som självklart dessutom har kläder för vuxna. Här hittar du de kända märkena i en skön blandning som inspirerar och ger nya idéer. Hållbarhet, ett begrepp du inte bara hittar i rubriken till det här stycket utan också som ett generellt modeord, handlar långt ifrån enbart om ett plaggs kvalitet. Hit hör också plaggets egenskaper i relation till miljö och ansvar för planeten.

Leksaker för den medvetna familjen

Produkter inom kategorin leksaker är också högst relevanta inom den ekologiska sfären. Det finns idag massor av ekologiska leksaker inom kategorierna mjukisdjur, träleksaker och aktivitetsleksaker. En baksida med dessa produkter är att de är dyrare än de leksaker som inte har den ekologiska stämpeln, men i gengäld får du en produkt som känns bra att både köpa och använda. Självklart ska leksaken känns rolig både till utseende och funktion, men de här egenskaperna går självklart att få även hos en ekologisk produkt.

Den viktiga transparensen

Som konsument är det dock viktigt att kunna ha koll på det som köps. Hur kan du egentligen vara säker på att det är en ekologisk produkt som du precis lagt ned i varukorgen? Det förekommer ekologiska produkter som de facto inte är helt igenom ekologiska, vilket förstås är något av en besvikelse. Här bör du som köpare vara säker på att samtliga av produktens komponenter är ekologiska och inte bara vissa av dem. Fråga gärna i butiken eller hör av dig direkt till tillverkaren om du har några funderingar.