Ekologiska kläder

För många av oss är det hög tid att vakna. Miljögifter finns överallt. De har smugit sig in i våra kläder och i textilier som lakan och handdukar, och i våra vardagsrum. Finns de där kan vi också vara säkra på att de finns i våra kroppar.

 

Även hos de ofödda
Då de finns i oss finns de även hos våra barn – även hos de barn som ännu är ofödda. Gifterna finns också i de som vi ännu inte känner till. Hos de som fortfarande är oplanerade och hos de som endast existerar som möjliga barn – någon gång i en avlägsen tid. Det vi kan, då vi blivit medvetna om det, är att ta ansvar för att reducera barnens risk att utsättas för fler kontakter med miljögifter. Naturligtvis på det sätt som vi ganska lätt kan påverka själva. Genom medvetna val kan vi alla se till att reducera risken att utsättas för miljögifter. Som inspiration kan man sätta upp posters i hemmet, som påminner en om naturen och ekologiska val.

Eco friendly and Natural product labels

 

Värna barnen
Bland de saker vi lätt kan göra för att reducera att våra barn utsätts för miljögifter är att alltid tvätta barnens kläder innan de använder dem. Det gäller även alla textilier de kommer i kontakt med. Alltså tvätta handdukar, sängkläder och alla textilier innan ni använder dem. Alldeles särskilt då det gäller kläder som har tryckta motiv.

Naturligtvis gäller det även de vuxnas kläder så vare sig barnen eller de vuxna utsätts för miljögifterna.

 

Köp ekologiska kläder
Ett annat val man lätt kan göra, är att köpa kläder som är tillverkade i ekologiska material. Som kläder gjorda av ekologisk bomull. På webbplatsen ekokläder.se kan man finna länkar till var man finner ekologiska kläder både i Sverige och utomlands.