Främja miljön med tapeter och hållbara produkter

Ett smart sätt att främja miljön är att få dina barn att bli medvetna om denna viktiga fråga i ung ålder. Du kan köpa ett brett utbud av ekologiska och hållbara produkter till dina barn och hemmet. Varför inte tapetsera barnens sovrum i ett tema som främjar miljö och hållbarhet? Det här kan skapa en långvarig effekt som leder till hundratals klimatsmarta beslut senare i barnens liv. Hos Familjetapeter har du ett brett sortiment av tapeter som du enkelt, snabbt och kostnadsfritt kan provtapetsera hemma hos dig. Med hjälp av deras smidiga sökfilter kan du hitta tapeter i exakt det mönster och den stil du önskar.

Du har till exempel tapeten Cherry Friends som tillhör den populära tapetkollektionen Scandinavian Designers Mini för 499 kronor per rulle (från ursprungspriset på 669 kronor). Motivet på denna tapet föreställer träd och fåglar i tecknad stil som passar barn – ett perfekt sätt göra dina barn medvetna om miljön utan att det blir för påträngande!

Överväg även att börja köpa uppmuntra dina barn att använda och köpa följande produkter:

  • Begagnade och ekologiska kläder.
  • Uppladdningsbara batterier.
  • Återanvändbara påsar.

3 typer av produkter som främjar miljön

1. Begagnade och ekologiska kläder – Du kan köpa kläder av naturliga material som både är säkrare för huden och lättare kan återvinnas. Faktum är att populariteten för begagnat har vuxit och du kan förutom kläder till och med köpa lakan och handdukar. Detta är skonsamt för miljön och ser till att plagg kommer till maximal nytta.

2. Uppladdningsbara batterier -I likhet med att återanvända kläder kan även batterier återanvändas om och om igen. På detta sätt förbrukas avsevärt mindre naturresurser och du kommer även spara pengar på sikt. Glöm inte bort att inte slänga tomma batterier i soptunnan eftersom de innehåller tungmetaller som vid förbränning kommer in i ekosystemet.

3. Återanvändbara påsar – Med största sannolikhet har du plastpåsar i hemmet som kan återanvändas nästa gång du handlar. Uppmuntra din barn att ta med sig någon påse varje gång de följer med till affären. Om påsarna är slut kan du passa på att köpa en ekologisk bärkasse som sponsrar miljön, alternativt köpa en tygpåse för att belasta miljön mindre.